PROTEINLEG presenta o seu prototipo en Madrid: atún vegano con textura de peixe a base de proteína de chícharos

20/02/2023

O Grupo Operativo PROTEINLEG organiza o vindeiro xoves 16 de febreiro en Madrid unha xornada técnica híbrida que inclúe unha degustación de atún vegano a base de proteína de chícharos, o prototipo resultante do proxecto de innovación que foi desenvolto por un dos socios do grupo operativo, MIMIC SeaFood. 

Desde o ano 2021, e cunha duración de máis de 2 anos, o proxecto PROTEINLEG, centrado no desenvolvemento de proteínas alimentarias de alta calidade mediante produción e procesamento sostibles de cultivos de leguminosas, está a piques de rematar. Precisamente esta cita forma parte das actividades de peche da súa actividade, onde se darán a coñecer os principais resultados obtidos. Así mesmo, expoñeranse os procedementos seguidos para o desenvolvemento de pensos para alimentación animal (porcos e galiñas), nos que se usou o chícharo como fonte de proteínas no canto da soia. 

A xornada está coordinada por FEUGA e MIMIC SeaFood, coa participación do resto de socios Centro Tecnolóxico dá Carne, CTC; Misión Biolóxica de Galicia, MBG, CSIC; Semillas Ramiro Arnedo, S.A. e Almacenes Gamallo. A asistencia é totalmente gratuíta, con previa inscrición.

  • Cando: Xoves, 16 de febreiro de 2023
  • Onde: Edificio DCollab, Madrid
  • Modalidade: híbrida (presencial e online)

Máis información na web do proxecto PROTEINLEG

PROTEINLEG é un proxecto de innovación cofinanciado nun 80% polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural (FEADER) da Unión Europea e nun 20% polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, no marco do Programa Nacional de Desenvolvemento Rural 2014-2020. A Dirección Xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria (DGDRIFA) é a autoridade encargada da aplicación das devanditas axudas. Orzamento total do proxecto: 556.240,12€, Subvención total: 551.440,12€.