A idea principal do proxecto de colaboración SUSMILK é analizar e optimizar toda a cadea de procesos do leite e dos produtos lácteos no que respecta a a enerxía e o consumo de auga. O proxecto ten como obxectivo o desenvolvemento de novos conceptos e tecnoloxías para a subministración de calor, frío e electricidade e a súa integración nas etapas de proceso respectivos. A integración de tecnoloxías innovadoras e eficientes nun concepto de green dairy, que terá como obxectivo maximizar o aforro de auga e enerxía é unha parte central do proxecto.
Principais tarefas de FEUGA:
- Recollida de datos sobre productos lácteos (WP1), xa que se encontra nunha zona líder na producción de leite co 55 % de todas as explotacións leiteiras españolas.
- Actividades de difusión (WP9), especialmente no establecimiento de comunidades de innovación; Desenrolo de ferramientas TIC de innovación aberta.
FINANCIACIÓN
FP7
ORZAMENTO
5.440.328 €
TEMA
Sector lácteo
SOCIOS
21 socios de Alemaña, Portugal, Noruega, Lituania, Serbia, Italia, España, Austria, Suiza
WEB